top of page

 SLUTA  SLÄNG KLÄDER!

FAKTA

T-SHIRT

Vet du om att det i snitt går åt 2600 liter vatten för att tillverka en enda t-shirt. Dessutom går det åt nästan ett helt kilo kemikalier. När man vet det känns det väldigt dumt att producera nytt när det redan finns massor som har mer kvar att ge.

secondhand kläder

200 TON

Varenda dag så slängs det ca 200 000 kg kläder bara i sverige. Det är ca 73 000 000 kg kläder på ett år. Den stora mängden av dessa kläder är fullt användbara. Det är inte hållbart. Inte för miljön och inte för oss.

Varje dag. Bara i Sverige. Slängs 200 000 kg textil. Det är sjukt! Det är därför vi har som mål att rädda kläder som är på väg att slängas. Ofta helt felfria  kläder som kan bli älskade igen. I lång tid. Ju fler som upptäcker oss, desto färre plagg kommer slängas. Vi tvättar, storleksbestämmer och kvalitetsäkrar alla kläder vi får in.

sopberg av dumpade kläer

200 000 KG

secondhand kläder

NPT COLLECTION

Vi tillverkar "on demand" för att vara så hållbara vi kan och inte skapa produkter ingen vill ha och då bidra till onödig produktion. Tänk på att i och med att det är vintage så kan färger och passform variera men å andra sidan så gör du gott för miljön.

  1. Välj vilket tryck, plagg, färg och storlek du vill ha och lägg i kundkorgen.

  2. Skicka beställning (då tillverkar vi den unikt för dig)

bottom of page